Интервю с Наско Сираков: Спас Русев измами феновете

Интервю с Наско Сираков: Спас Русев измами феновете
БТВ
A A+ A++ A

Легендата Наско Сираков гостува в предаването "Код Спорт" по TV+. Той говори крайно любопитно за любимия си Левски и състоянието, в което се намират "сините". Сираков е единственият български футболист с голове на две световни първенства, и то срещу световни шампиони – Италия и Аржентина. За 13 години в националния има 82 мача и 23 попадения. Носител на "Бронзовата обувка" за голмайстор на Европа. Голмайстор №1 в историята на Левски и 4 пъти на българското първенство. Шесткратен шампион на България и 5 пъти носител на Купата на страната, плюс 3 трофея от приемника на турнира – този за Купата на Съветската армия. Играл у нас за Хасково, Спартак (Варна), Левски, Ботев (Пловдив) и Славия. А в чужбина за Реал (Сарагоса), Ланс и Еспаньол. Като директор на Левски е първото участие на български отбор в групите на Шампионската лига. За него Христо Стоичков казва от сърце: "Вълка е наистина голяма работа".

- Наско, ти си легенда на Левски, а Стоичков на ЦСКА. Откъде е тази любов между вас?
- Не знам. Ние винаги сме се разбирали с него. Макар че не тръгнаха точно така нещата. Имаше един момент, в който го издирвах по столичните заведения... Но като един от младите играчи, които започнаха в националния отбор след 1986 г., няма да открия топлата вода като кажа, че съм открил голям потенциал в Христо. А и тогава много ме слушаше. Като му кажех - взимаш топката и веднага ми я подаваш на мен, той изпълняваше. Оттогава се получи някаква химия между нас. Слушаше много момчето. Когато аз подписах с Еспаньол, той премина същата година в Барселона. Аз вече бях живял две години в Испания. В Барселона бяхме заедно по цял ден, с изключение на тренировъчния ни процес. Много се сближиха и семействата ни, и децата ни, и съпругите ни. По принцип не е имало сериозни търкания между нас. Това приятелство и уважение един към друг се запази през годините.

- Защо обикновено, когато не си на работа в Левски и кажеш нещо за клуба, става драма?
- Мъри едно време каза, че никой не обича крокодил. Мисля, че този отговор е достатъчен на този въпрос. Мисля, че всички, които са на работа в Левски, когато аз не съм там, имат някаквъв страх или притеснение, че едва ли не аз тичам през глава да се върна и да ги изгоня. Това е смехотворно и не е така. Който и да ми е поискал съвет или мнението, винаги съм го давал с най-голямо удоволствие. На базата на моята визитка аз имам право да говоря всичко за Левски и те трябва много ясно и точно да си дадат тази сметка. Аз съм си извоювал правото да казвам това, което мисля. Не казвам, че съм прав, но никога не го правя с лоши чувства, за да засегна определен човек. Правя го с идеята и с мисълта да е полезно за Левски. Казвам нещата така, както аз ги виждам.

- Наскоро се тиражира една идея за 1 милион привърженици, които да дадат по 12 лв. за формиране бюджета на клуба.
- Отлична идея!

Останалата част от интервюто с Наско Сираков прочетете тук.

#Наско Сираков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници