Жан-Клод Юнкер се пошегува за сметка на азербайджанския президент

Жан-Клод Юнкер се пошегува за сметка на азербайджанския президент
YouTube
A A+ A++ A

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер илюстрира трудните отношения на Европейския съюз с бившата съветска република Азербайджан, като се пошегува за сметка на нейния президент Илхам Алиев.

"Благодаря ви, пожелавам ви приятен ден! А сега ще се срещна с президента на Азербайджан, затова приятната част от деня приключи", каза Юнкер пред журналисти на пресконференция в понеделник, информира Нова телевизия.

Илхам Алиев беше на визита в Брюксел, за да разговаря за новите тръбопроводи, по които ще тече азербайджански газ към Европа. Баку иска да стъпи на пазара на ЕС с 500 милиона потребители, а ЕС иска да намали зависимостта си от руския газ. Но в Азербайджан Алиев, който е на власт от 2003 г., е обвиняван в разширяване на личната си, ограничаване свободата на словото и потискане на независимите медии.

Говорителка на Юнкер каза, че двамата с Алиев са разисквали сътрудничеството в икономиката и енергетиката. Председателят на ЕК подчертал необходимостта да бъдат зачитани човешките права и свободи.

Шегата с Алиев съвсем не е първата, която Юнкер изрича публично. Така например, миналата седмица на журналистически въпрос: „Коя е най-голямата заплаха за ЕС?“, той отговори: „Аз“.

#Жан-Клод Юнкер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници