Обстановката около Лувъра се нормализира след атаката

Обстановката около Лувъра се нормализира след атаката
Източник: БНР
A A+ A++ A

Обстановката около Лувъра постепенно се нормализира след сутрешното нападение. Всички туристи и персонала са вече изведени от сградата. Въпреки паниката сред някои от тях операцията е протекла сравнително спокойно. Прочутият музей ще остане затворен до ново нареждане, предаде БНТ.

Терористичният характер на нападението е очевиден по думите на френския премиер Бернар Казньов. Антитерористичният отдел вече започна разследване за опит за убийство с терористични подбуди. За сега няма информация за самоличността и профила на нападателя, който се нахвърли с нож и викове "Аллах Акбар" върху военната охрана на един от входовете към подлеза на Лувъра.

Агресорът е тежко ранен при стрелбата открита от военните след неуспешен опит да бъде неутрализиран по друг начин. Състояние му в момента не позволя да бъде разпитван. Няма данни за съучастници въпреки задържането на още едно лице със съмнително поведение. В обемистия багаж на нападателя не са открити взривни вещества.

Терористичната опасност тегне над всички големи градове по света, каза кметът на френската столица Ани Делго, която увери, че се максимални мерки за сигурност.

Инцидентът сполетя Париж точно в навечерието на кандидатурата на града за Олимпийските игри през 2024г, но събитията довечера няма да бъдат отменени.

 

#Лувъра #Аллах Акбар #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници