Нападателят от Лувъра крещял "Аллах акбар" в момента на атаката

Нападателят от Лувъра крещял "Аллах акбар" в момента на атаката
Източник: Капитал
A A+ A++ A

Френски патрулиращ войник простреля пред Лувъра в Париж неизвестен мъж, който го нападнал с мачете и викове "Аллах акбар". Според първоначалната информация на полицията нападателят е бил сам. Той се опитал да проникне с куфар в музея, отказвайки проверка, предаде БНТ.

Носел е още един багаж и може би и второ оръжие. При обиска на двете чанти на нападателя не са били открити експлозиви. Друг мъж е задържан по подозрение в съучастие, но след това е бил пуснат. Районът все още е отцепен от полицаи с бронежилетки. Френският премиер Бернар Казньов определи нападението като "терористично по характер".

Нападателят крещял "Аллах акбар" и отправял заплахи, което предполагало, че се готвел да извърши терористичен акт, заяви префектът на Париж Мишел Кадо. Един от войниците бил леко ранен в главата. Друг открил огън и изстрелял пет куршума, един от които улучил нападателя в корема. Мъжът, чиято самоличност и националност все още не са установени, бил тежко ранен. Нападателят се нахвърлил срещу групата патрулиращи войници след като те му казали, че не може да влезе в подземен търговски център до Лувъра с големите си раници. По-късно било установено, че в тях няма взривни устройства.

Посетители в Лувъла съобщиха в Туитър, че са били блокирани в музея след инцидента. Те са останали вътре повече от час, докато полицията провери района.

 

#Лувъра #Париж #Аллах Акбар #Мишел Кадо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници