До дни представят Програмата за подобряване на качеството на въздуха в София

До дни представят Програмата за подобряване на качеството на въздуха в София
Източник: TIME.mk
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в следващите дни ще бъде представена Програмата на Столична община за подобряване на качеството на въздуха. Проектът ще  включва серия от краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки по отношение емисиите на фини прахови частици от транспорта, транспортната инфраструктура, битовото отопление, отоплението в обществени сгради и от други източници, предаде БНР.

Столичната община ще налага строг контрол на техническите прегледи на автомобили и спиране от движение на автомобилите без катализатор и с нива на замърсяване над допустимите норми. Ще бъде предложева законодателна промяна, която да позволи поставянето на стикер, който обозначава екологичния клас, върху всеки автомобил, който се движи на територията на Столична община.

Предвижда се също въвеждане на система за ранно предупреждение на гражданите при прогнозни високи нива на фините прахови частици. Сред другите мерки са безплатен градски транспорт и ограничения за движението на автомобили в най-натоварените зони на града, провеждане на информационни кампании за вредното влияние върху качеството на въздуха при отопление с твърдо и течно гориво.

#Йорданка Фандъкова #програмата #стикер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници