Европол разби мрежа за проститутки от България за Франция

Европол разби мрежа за проститутки от България за Франция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската полицейска служба Европол и мрежата за съдебно сътрудничество Евроджъст съобщават за успешна съвместна операция срещу трафика на жени от България с цел сексуална експлоатация.

Операцията по разбиване на престъпната мрежа за трафик е била проведена на територията на България, Полша, Франция и Белгия и координирана от Европол и Евроджъст, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел.

Разследването по случая е започнало през октомври 2010 година във френския град Лион и засяга набирането на млади жени от България с цел да бъдат сексуално експлоатирани в няколко европейски държави, включително Белгия и Франция.

Приходите са били изпращани и инвестирани в България, гласи съобщението за операцията. Тя е включвала създаването на съвместен българо-френски следствен екип. Заради мобилността на престъпниците, по-късно са били включени и представители на Полша и Белгия.

Френските власти са издали 6 европейски заповеди за арест, 9 души са били арестувани, обискирани са 13 жилища, където са намерени много документни доказателства, както и мобилни телефони, използвани за престъпната дейност.

От Европол и Евроджъст не обявяват никакви имена на хора или населени места. В съобщението им българската представителка в Евроджъст Марияна Лилова е цитирана да казва, че операциите в България са били проведени едновременно в три различни района на страната, което налагало високо ниво на координация и решителност от страна на българските власти.

Представителят на Франция в мрежата за съдебно сътрудничество заявява, че тази операция доказва необходимостта от общи усилия на страните от ЕС.

#Европол #Евроджъст #Франция #Белгия #Полша #трафик на хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници