Бивш петролен магнат ще лежи в затвора в Рио за подкупи

Бивш петролен магнат ще лежи в затвора в Рио за подкупи
Източник: БНР
A A+ A++ A

Бившият бразилски петролен и минен магнат Ейке Батиста е настанен в затвор в Рио де Жанейро, след като беше арестуван при пристигането си в страната от Ню Йорк, съобщава Би Би Си, цитирана от БНР.

Той е обвинен в плащането на милиони долари подкупи, за да си осигури договори с щатското правителство на Рио. Батиста, някога най-богатият човек в Бразилия, отрича обвиненията. Той обеща да помогне на властите да се справят с корупцията в страната, която той определя като "широкоразпространена".

Преди да се качи на самолета и да се предаде на полицията, Батиста заяви, че се връща в Бразилия, за да изчисти името си.

"Аз съм на разположение на съдиите, каза той пред вестник "О Глобо" в Ню Йорк, и допълва: Като бразилец, изпълнявам дълга си", коментира той. Според бразилския закон, ако Батиста имаше университетска степен, той щеше да бъде изпратен в специално крило в затвора. Но тъй като той не е завършил инженерната си специалност в Германия, ще споделя обикновена килия с още шест затворници в затвора Бангу. 

Батиста беше обявен за издирване от бразилските власти, след като полицията претърси дома му в Рио де Жанейро миналата седмица и установи, че е заминал за Ню Йорк часове по-рано. Сега предстои разпитът му относно предполагаемото му участие в корупционна схема, включваща влиятелни политици и бизнесмени в щата Рио де Жанейро.

#затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници