Ер Франс остави 21 мюсюлмани на летището заради забраната на Тръмп

Ер Франс остави 21 мюсюлмани на летището заради забраната на Тръмп
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Френската авиокомпания Ер Франс (Air France) не позволи на 21 пътници от мюсюлмански държави да пътуват за САЩ, тъй като щял да им бъде отказан достъп според новата забраната на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, пише 24 часа.

В съобщение въздушният превозвач посочва, че в събота е бил информиран от американското правителство за новите ограничения и не е имал друг избор, освен да спре пътниците да се качат на самолетите за САЩ. Говорителка на авиокомпанията съобщи днес, че въпросните 21 души са върнати там, откъдето са тръгнали, или са получили необходимото съдействие. Тя не посочи подробности като имена или националности. През уикенда и други международни превозвачи постъпиха по същия начин.

Холандската авиокомпания Ка Ел Ем (KLM) съобщи, че е трябвало да откаже да качи в самолетите си седем пътници след указа на американския президент Доналд Тръмп, с който се забранява на хора от седем страни с предимно мюсюлманско население да влизат в САЩ. Няколко авиокомпании не допуснаха иранци с американски визи на пътуващи за САЩ самолети след решението на президента на Тръмп да забрани за 3 месеца на граждани от мюсюлмански страни да влизат в страната му.

Шефове на две пътнически агенции в Техеран потвърдиха, че са бил инструктирани от Емирейтс (Emirates), Търкиш еърлайнс (Turkish Airlines) и Етихад еъруейз (Etihad Airways) повече да не продават билети на иранци, разполагащи с американска виза, тъй като те няма да ги качат в самолетите си. Забраната на новия президент на САЩ засяга пътниците от Ирак, Сирия, Иран, Судан, Либия, Сомалия и Йемен, посочва АП. 

#Air France #САЩ #Доналд Тръмп #Turkish Airlines

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници