Актьори срещу Тръмп на червения килим и на наградите на Американската гилдия

Актьори срещу Тръмп на червения килим и на наградите на Американската гилдия
A A+ A++ A

Расте недоволството от миграционната политика на американския президент Доналд Тръмп. Десетки хиляди излязоха на протести в няколко градове по източното крайбрежие на Съединените щати.

Те се обявяват срещу указа на президента, забраняващ влизането в страната на граждани на държави с преобладаващо мюсюлманско население, информира Нова телевизия.

Протести имаше в Ню Йорк, Вашингтон и Бостън, след спонтанните митинги на много летища в събота.

Междувременно, главните прокурори на 16 американски щата, с близо една трета от населението на страната, осъдиха антиимигрантския указ на президента. Самият Доналд Тръмп оправда действията си и заяви, че те не са насочени срещу мюсюлманите. Последните политически събития отново намериха отражение и в Холивуд.

Протести и на червения килим и на сцената на наградите на Американската гилдия на филмовите актьори. Аштън Къчър и Ема Стоун бяха едни от най-критичните към решенията на новия президент.

„Вие сте част от материята, от която сме и ние ви обичаме. И вие сте добре дошли”, коментира водещият на церемонията Аштин Къчър.

„Ние сме в особено момент в света и нашата държава. Много неща са неизвиними и страшни, и трябват действия”, категорична бе Ема Стоун, която грабна статуетката „Най-добра актриса” за лентата „Ла Ла Ланд”.

„Искам всички да знаете, че съм дъщеря на имигрант. Моят баща е избягал от религиозните преследвания на нацистите в окупираната Франция. Аз съм американски патриот и обичам тази страна, и защото обичам тази страна, съм ужасена от нейните дефекти и тази анти-имигрантска забрана е дефект, антиамериканска е”, заяви Джулия Луис-Драйфус.

 

#актьори #протест #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници