Доналд Тръмп затвори границите за 7 държави

Доналд Тръмп затвори границите за 7 държави
Twitter
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръм подписа указ, който забранява на гражданите на седем мюсюлмански държави да влизат на територията на САЩ. 

Става дума за Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, уточнява БТА.

Мярката ще важи за три месеца, съобщиха световните агенции, информира Нова телевизия.

Тръмп води активна дипломатическа дейност от встъпването си в длъжност на 20 януари, ще се чуе днес по телефона с петима държавни ръководители, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

Той ще проведе разговори с руския президент Владимир Путин, японския премиер Шиндзо Абе, австралийския му колега Малкълм Търнбул, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд.

Абе бе първият чуждестранен лидер, който се срещна с Тръмп след избирането му за президент. Той го посети в Ню Йорк девет дни след победата му на изборите на 8 ноември.

Двамата ще разговарят днес, няколко дни след решението на Тръмп да изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство (ТТП) - споразумение за свободна търговия, сключено през 2015 г. от 12 страни - което Абе подкрепя с ентусиазъм.

Японският премиер каза, че ще опита да убеди Тръмп във важността на ТТП, но загатна в четвъртък, че обмисля и варианта Токио и Вашингтон да договорят двустранно търговско споразумение. 

 
 

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници