Пижамката на новороденото бебе

Пижамката на новороденото бебе
A A+ A++ A

Когато сте на път да изберете пижамка за вашето бебе, трябва да имате предвид няколко неща: комфорт и сигурност за бебето, удобство за вас.

Всяка бременна и дори всяка жена ще бъде впечатлена от разнообразието на бебешки дрешки и запленена от красиви пижамки с панделки, бродерии, картинки, копчета с формата на животни и други украшения. Вашето бебе обаче няма да бъде особено впечатлено от тези красиви дрешки, то би предпочело пижамката, която ще му осигури по-спокоен сън.

През първия, дори и първите няколко месеца бебето спи през по-голямата част от деня и нощта, така че се нуждаете от дрешки за сън повече от които и да било други дрешки за бебето. В същото време трябва да отбележим, че не е задължително да имате непременно пижамка. Нуждаете се от подходяща за сън удобна дрешка.

Изберете лека дишаща естествена материя като памук. Избягвайте пижамки с панделки, връзки, копчета и други украшения, които биха ограничавали движенията на бебето или могат да са причина за задушаване на бебето.

Съобразете доколко лесно се облича и съблича пижамката. Понякога ще ви се налага да обличате детето, докато то реве, а вие сте изнервена, или докато то спи. Не забравяйте, че нощем ще се налага да сменяте пелената на бебето и достъпът ви до нея трябва да е възможно най-лесен и бърз.

Често дрешките, които изискват усилия при обличането и събличането, остават нови в гардероба и не влизат в употреба.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници