Русенец го отнася пред съда за трафик на мигранти

Русенец го отнася пред съда за трафик на мигранти
Източник: NOVA
A A+ A++ A

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, направил опит да преведе незаконно сирийка през границата на страната. Обвинението срещу Янко Я. е за това, че на 14 октомври се опитал да прехвърли с колата си през ГКПП “Дунав мост“ към Гюргево 35-годишната бежанка от Сирия, пише 24 часа.

Поради продължилите военни действия в родината й, сирийската гражданка решила да избяга при роднини в Германия. Тя влязла нелегално в България, издали й карта на кандидат бежанец и била настанена в Бежанския център в Харманли. Братът на сирийката живеел в Германия и й обещал да й помогне да отиде при него. За целта с нея се свързало неизвестно лице, което я превозило от Харманли до Русе, където я оставило малко преди границата с Румъния. Човекът се свързал с Янко и го попитал, дали срещу заплащане ще преведе жената през границата на страната. Тъй като човекът бил безработен и се нуждаел от пари, той се съгласил.

За целта му била дадена снимка на жената, като той забелязал, че тя много приличала на негова позната. Янко помолил познатата си да му предостави личната си карта, като й обещал да я върне. Така на 14 октомври мъжът взел сирийката и тръгнал с „Ауди“-то си към българо – румънската граница. При извършване на проверката, Янко предоставил неговата лична карта и тази на познатата му, като заявил, че това е документът за самоличност на возената от него жена. Служителите обаче се усъмнили в самоличността на сирийката и при направената проверка разбрали, че това не е нейният документ за самоличност. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници