Тенис дежавю в Австралия! Отново Серина срещу Винъс на финала

Тенис дежавю в Австралия! Отново Серина срещу Винъс на финала
Източник: Sport1.bg
A A+ A++ A

На дежавю ще станат свидетели феновете на тениса в събота, когато ще се играе женският финал на Откритото първенство на Австралия. Точно 14 години след последната им среща на този етап на турнира в директен спор за титлата от Мелбърн ще се изправят най-известните сестри не само в тениса, но и в света на спорта - сестрите Уилямс, пише 24 часа.

36-годишната Винъс отпразнува по страхотен начин празника на Австралия, побеждавайки след обрат сънародничката си Коко Вандевег с 6:7 (3), 6:2, 6:4 след точно два часа и половина игра. С победата си 7-кратната шампионка от турнири от Големия шлем стана най-възрастната финалистка на състезание от такъв ранг след 1994г., когато друга легенда на тениса Мартина Навратилова достигна финалния двубой. Също така, разликата от 14 години между двата финала на Винъс Уилямс в Мелбърн е рекорд в Откритата ера на тениса.

"Когато играя на корта срещу нея, имам чувството, че се изправям срещу най-добрия съперник в играта. Но не мисля и че съм аутсайдер. Боря се срещу шансовете. Независимо от всичко, излизам и се боря. Няма да е лесен мач, знам го. Трябва да се контролираш и в същото време да притиснеш съперника. Този съперник е сестра ти и тя е направо страхотна", коментира по време на пресконференцията си след мача Винъс. Няколко часа по-късно по-малката от двете сестри Серина подпечата дългоочаквания финал след експресна победа срещу сензацията на турнира Миряна Лучич-Барони (Хърватия) с 6:2, 6:1 за едва 50 минути на корта.

Това беше тяхна първа среща от 1998 година насам. Така 22-кратната шампионка от Големия шлем ще може да добави рекордна 23-а титла на осмия си финал в Австралия. "След всичко, през което премина Винъс, заради болестта и разни други неща, не мога да не си помисля, че това е ситуация, в която при всички положения печеля. Бях до нея през цялото време. Живеехме заедно. Знам през какво премина тя. Това е единственият случай, в който наистина чувствам, че нито аз, нита тя имаме какво да губим.

Ще бъде страхотно изживяване", бяха думите на Серина по повод предстоящия двубой на сестра ѝ. Последната среща между двете на финала в Мелбърн беше през 2003 година, когато по-малката от двете сестри Серина надделя над по-голямата Винъс. Същата година световната номер две постигна първия си календарен "Серина шлем", при който спечели четири поредни титли от Големия шлем, но в рамките на две години. Интересно е и да се отбележи, че първия мач помежду им в турнира е през 1998 година, което означава, че тяхното съперничество в Австралия се простира във времето три десетилетия.


#феновете #Австралия #Уилямс #Серина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници