Габриел пред Бундестага: Евроскептицизма заплашва цялостта на ЕС

Габриел пред Бундестага: Евроскептицизма заплашва цялостта на ЕС
Източник: Разузнаване.ком
A A+ A++ A

Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел предупреди за опасността от победа на популистите в Европа. В реч пред Бундестага ден преди да поеме поста на външен министър Габриел изрази опасения от ширещия се евроскептицизъм, предаде БНР. 

Президентските избори във Франция са с горчив привкус за съдбата на Европа само година след Брекзит. Ако евроскептиците успеят да постигнат втора победа - във Франция или в Холандия, то тогава наистина има опасност Европейският съюз, най-големият цивилизационен проект на 20-и век, да се разпадне, заяви бъдещият германски първи дипломат. 

Зигмар Габриел предупреди, че противниците на демокрацията се крият зад националистически пароли. Застрашена е правовата държава, заяви вицеканцлерът. Габриел отстъпи поста на председател на Германската социалдемократическа партия и кандидат за поста канцлер на своя съпартиец Мартин Шулц. Според социологическите проучвания бившият председател на Европарламента е с по-добри шансове за победа на парламентарните избори през септември в сравнение с Габриел. Той от своя страна поема поста на външен министър от Франк-Валтер Щайнмайер, който на 12-и февруари трябва да бъде избран за федерален президент. 

#Зигмар Габриел #Европа #цивилизационен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници