Турските власти издирват четвърти съучастник на атентатора от "Реина"

Турските власти издирват четвърти съучастник на атентатора от "Реина"
Източник: www.dailypress.bg
A A+ A++ A

Турската полиция издирва още едно лице, за което се твърди, че се е срещнало с нападателя от истанбулския нощен клуб "Реина" Абдулгадир Машарипов, който в новогодишната нощ уби 39 души и рани близо 70, пише 24 часа.

Предполага се, че именно този човек е предал на Машарипов заповедта за извършване на атентата. Същевременно продължава разпитът на нападателя, който бе заловен жив миналата седмица при операция на турската полиция в истанбуския квартал Есенюрт.

По-рано бе съобщено, че полицията издирва трима души, свързани с Машарипов. Според данни от следствието, което се води от полицията и Националната разузнавателна служба МИТ, издирваното четвърто лице е пристигнало в Истанбул от Ракка. На 26 декември, т.е. дни преди атентата, въпросното лице се е срещнало с Машарипов. Твърди се, че срещата се е състояла на улица, където нямало улични камери.

Освен Машарипов полицаите и служителите на МИТ разпитват и още 50-ина души, за които има подозрения, че са свързани с "Ислямска държава". Те бяха арестувани в операцията по залавянето на атентатора от "Реина".


#Абдулгадир Машарипов #полиция #атентата #Реина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници