Близо 77 хил. мигранти са пристигнали в Германия през австрийски коридори

Близо 77 хил. мигранти са пристигнали в Германия през австрийски коридори
Източник: The Bulgarian Times
A A+ A++ A

Около 77 000 мигранти и бежанци са пристигнали миналата година в Германия, преминавайки през територията на Австрия, предаде ТАСС, като се позова на властите. Повечето от тези хора, около 60 000 души, са регистрирани през януари и февруари 2016 г., по данни на федералната полиция в баварския град Розенхайм, цитирана от ДПА.

След затварянето на Балканския маршрут през март обаче броят на пристигащите е спаднал значително до 1200 -1400 души на месец. Повечето мигранти са от Сирия, Афганистан, Нигерия и Сомалия, отбелязва ДПА. Срокът на разрешения от ЕС граничен контрол изтече в средата на този месец. Германските власти обаче обявиха, че запазват проверките за неопределен срок, обяснявайки решението си с продължаващата бежанска криза, пише 24 часа.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер каза, че проверките по границата с Австрия ще продължат, докато външните граници на ЕС не са надеждно защитени. Миналата седмица Европейската комисия разреши на Германия да запази граничния контрол, припомня ТАСС, цитирана от БТА.


#Германия #бежанци #Австрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници