Турски бизнесмен заведе дело срещу сина на Ердоган в Италия! Съдът го прати в архива

Турски бизнесмен заведе дело срещу сина на Ердоган в Италия! Съдът го прати в архива
Източник: OFFNews
A A+ A++ A

Дело, заведено в Италия срещу сина на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по подозрения за пране на пари, е предадено в архива, което на практика означава, че е закрито, предаде ТАСС, като се позова на италианската агенция АНСА.

Делото срещу Билял Ердоган е заведено преди повече от година в Болоня, където малко преди това синът на турския президент се заселил със семейството си, за да довърши работата по докторската си дисертация, съобщи БТА. Повод за разследването били сведения от турския предприемач Мурат Хакан Хузан - политически опозиционер, принуден да живее в изгнание във Франция. Той обърнал внимание на италианските власти, че Билял Ердоган е пристигнал в Италия с голяма сума пари, пише 24 часа.

Още през декември следователите се опитали да вземат показания от Хузан, но той отказал да говори. Тъй като нямало достатъчно основания за продължаване на разследването, прокуратурата поискала делото да бъде предадено в архива. В италианската съдебно-следствена практика се прилага процедурата за архивиране на разследване или съдебно преследване, ако няма достатъчно материали за продължаването му или е изтекъл срокът на давност.

Окончателното решение за архивиране се взема от съдия. Архивирането на практика означава закриване на делото, но при определени обстоятелства, например при поява на нови доказателства, то може да бъде открито отново. Независимо че Ердоган младши категорично отхвърлил всички подозрения, скоро след започване на разследването той напуснал Болоня.


#Италия #Реджеп Тайип Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници