Ураганни ветрове и бушуващи пожари удрят Северна и Южна Америка

Ураганни ветрове и бушуващи пожари удрят Северна и Южна Америка
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Лошото време създава проблеми отвъд океана. Природни бедствия създадоха проблеми в Северна и Южна Америка, предаде БНТ.

Силни бури, придружени с проливни дъждове и поривист вятър преминаха през южната част на Съединените щати и взеха живота на 21 души. Лошото време наруши движението на въздушния и железопътния транспорт, предизвика наводнения и прекъсна подаването на ток. Югоизточните райони съобщават за близо 40 торнада през уикенда, а Калифорния регистрира рекордни валежи.

В Чили опустошителни пожари са обхванали близо 130 хиляди хектара гора и пасища, а положението се усложнява поради силния вятър. Засегнати са райони в централната и южната част на страната. Президентът на Чили, Мишел Бачелет обяви, че това са най-големите горски пожари в историята на държавата. Не е изключено някои от тях да са започнати умишлено.

Силни ветрове и вълни от Карибско море наводниха части от емблематичния за Хавана крайморския булевард "Малекон". Според метеорологичния институт на Куба, се очаква вълните да продължат и днес. Според местните медии, водите на Карибско море са достигнали част от домовете на местните жители. До момента няма заповед за евакуация.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници