Румяна Арнаудова: Надявам се ВСС да влязат най-достойните колеги

Румяна Арнаудова: Надявам се ВСС да влязат най-достойните колеги
Informo
A A+ A++ A

Начинът на избор на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще доведе до добър избор на достойни хора, които са загрижени за системата така, че тя да стане по-ефективна. Това каза говорителят на Главния прокурор на Р. България Румяна Арнаудова в Бургас в отговор на журналистически въпрос за критичния доклад от Брюксел по отношение борбата с корупцията по високите етажи на властта, който доклад предстои да излезе в сряда, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Бургас.

Една от препоръките е през есента прозрачно да бъде избран нов ВСС и да бъде приет антикорупционен закон. „Изборът на членовете на Висшия съдебен съвет може да стане прозрачно и максимално обективно да отрази волята на следователите и съдиите. Предполагам и се надявам във Висшия съдебен съвет да влязат най-достойните колеги и е осигурена такава възможност“, подчерта Арнаудова.

Тя припомни, че миналата събота Прокуратурата е имала възможност да направи такъв директен, пряк избор на член на ВСС. „И аз лично като един от прокурорите, които гласуваха, считам че първо се даде възможност облекчено да се дава конкретен глас, както и възможност гласуването да се осъществи дистанционно, така че наистина бързо и безпроблемно да се даде вот за този, който е най-достоен. В този смисъл мисля, че членовете на ВСС по начина, при който следва да бъдат избрани, ще доведе до добър резултат, до достойни хора, които са загрижени за системата и искат да я подпомогнат така, че тя да стане по-ефективна“, заяви прокурор Румяна Арнаудова.

#ВСС #Румяна Арнаудова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници