Броят на жертвите на ураганите в САЩ стана 21

Броят на жертвите на ураганите в САЩ стана 21
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Лошото време продължава да създава проблеми в Съединените щати. Жертвите на бурята, преминала през южната част на страната, вече са 21, информира БТА.

Ураганните ветрове, придружени с проливни дъждове, доведоха и до проблеми с въздушния и железопътния транспорт, предизвикаха наводнения и прекъснаха подаването на ток в няколко щата. 15 от жертвите са в Южна Джорджия. В югоизточната част на страната се съобщава за 39 торнада, образували се през уикенда. Рекордни валежи бяха регистрирани в Калифорния. В наводнения там загинаха четирима души, а други трима са в неизвестност. Силен циклон с проливни дъждове се стовари вчера и върху североизточните щати, пише 24 часа.

По време на вечерния час пик бяха спрени някои влакове между Ню Йорк и части на Ню Джърси заради прекъснати електропроводи. Отменени бяха около 70 полета на американски компании и беше нарушена работата на летищата в Ню Йорк. Службите за извънредни ситуации в Ню Йорк предупредиха, че скоростта на вятъра може да достигне на моменти до 97 км/ч. Има опасност от наводнения заради обилните валежи.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници