Съдът още не е поискал запор за сметките на Любомир Павлов и Огнян Донев

Съдът още не е поискал запор за сметките на Любомир Павлов и Огнян Донев
Арнаудова обясни, че и обвинението, и разследващите имат задължения да обезпечат събирането на евентуална глоба или конфискация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдът не е поискал сметките на Любомир Павлов и Огнян Донев да бъдат запорирани.

„Към днешна дата не е поискано от съда налагане на запор и възбрана за сметките на Любомир Павлов и Огнян Донев“, каза говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

Арнаудова обясни, че и обвинението, и разследващите имат задължения да обезпечат събирането на евентуална глоба или конфискация.

Има и процедури по закон, от които могат да се възползват по всяко време и да поискат от съда да се запорират вещите на обвинените, включително и акциите им във фирмите, ако прецени това за необходимо.

„Това е наше задължение по закон, тъй като прокуратурата има за задължение да осигури събирането на глоби и конфиксация, ако такива са предвидени като наказания“, каза Арнаудова. За обвиненията на Донев и Павлов има предвидени такива наказания.

„Ние бихме могли да поискаме запор на задължените лица, това е по преценка на прокурора, но по правило се прави, защото ние имаме ангажимент към държавата, да вземем всички мерки, че да обезпечим глобата и конфискацията“, обясни говорителят на обвинението.

Тя посочи, че от 5 години има и подписана инструкция с Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност (КУИППД).

Според нея, след като някой е обвиняем по определени престъпления, прокурорите са длъжни незабавно да уведомят комисията.

Може да се запорират акции, но не и сметките на дружеството, а заплатите и осигуровките се плащат оттам – следователно журналистите, които работят в двата вестника, не би трябвало да имат проблем да получават парите си.

#запор #сметки #говорител на Софийска градска прокуратура #Румяна Арнаудова #Огнян Донев #Любомир Павлов #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници