Стана ясен съставът на новия ансамбъл за Гран При в Москва

Стана ясен съставът на новия ансамбъл за Гран При в Москва
Източник: Клуб
A A+ A++ A

Стана ясен съставът на националния ансамбъл по художествена гимнастика, който ще вземе участие на първото състезание след оттеглянето на златните момичета, които спечелиха бронзови медали на олимпийските игри в Рио, съобщава бТВ, пише 24 часа.

Новата треньорка Весела Димитрова ще се довери на Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова. Те бяха селектирани от 10 момичета, които започнаха подготовка още през миналата година на високопланинската база Белмекен. Състезанието Гран При на Москва ще бъде първо за новите грации и ще се проведе от 17 до 19 февруари в руската столица. За капитан на състава беше избрана най-опитната в него - Симона Дянкова.

В новия ансамбъл няма нито една гимнастичка, която е тренирала с момичетата на Ина Ананиева, спечелили световна титла от Измир през 2014 г., бронз от олимпийските игри в Рио де Жанейро и още десетки други отличия. И втората резерва на тима - Снежана Дечева, сложи край на спортната си кариера. Това обяви самата тя в социалните мрежи. Причините са множеството контузии, които дават отражение на здравословното ѝ състояние в момента. В края на 2016 г. Любомира Казанова, която се включи "на пожар" в ансамбъла за европейското първенство в Израел след инцидента с Цветелина Стоянов, обяви, че се отказва заради контузия в глезена.

#Весела Димитрова #Рио де Жанейро #участие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници