Депутатите чакат Цветанов да се върне от Бали и да докладва за взривовете

Депутатите чакат Цветанов да се върне от Бали и да докладва за взривовете
Депутатите два пъти отхвърлиха предложението да могат да задават въпроси при изслушването на Цветан Цветанов за взривовете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще докладва пред депутатите за взривовете край пътен възел Петолъчката през следващата седмица, обяви председателят на пленарното заседание Анастас Анастасов.

Министър Цветан Цветанов е на международна конференция в Бали и затова няма възможност да докладва за взривовете през настоящата седмица“, посочи Анастас Анастасов, цитиран от „Фокус“.

Зам.-председателят на парламентарната група на „Коалиция за България“ Ангел Найденов отново представи предложението на парламентарната група за изслушване на вътрешния министър, което предвижда освен обичайно изявление да има възможност от страна на народните представители да задават въпроси.

„Искаме да чуем от този, който е натоварен с отговорността по закон да контролира дейността по утилизцията на боеприпаси, да представи информация във връзка с взрива на 5 юни и какви действия са предприети. Повече от седмица представители на Министерството на отбраната се опитват да обяснят тази ситуация, собственикът на фирмата обяснява, но не чуваме отговора на тези, които носят отговорност за унищожаване на боеприпасите“, каза Ангел Найденов.

Това е първият случай след 1993 г., при който има толкова много пострадали, включително загинали, допълни той, но предложението му беше отхвърлено.

Павел Шопов от „Атака“ поиска прегласуване, но и втория път предложението за изслушване на министър Цветан Цветанов с възможност за народните представители да задават въпроси не се прие.

#Ангел Найденов #Анастас Анастасов #Петолъчката #взривове #Бали #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници