Американците не искат Тръмп да поства в Twitter, вреди на имиджа на страната

Американците не искат Тръмп да поства в Twitter, вреди на имиджа на страната
Източник: IDG
A A+ A++ A

Американците отправиха ясно послание към новоизбрания президент Доналд Тръмп: Спри да отправяш послания през профила си в Туитър! Според съвместно проучване на "Уолстрий Джърнъл" и на "Ен Би Си нюз", мнозинството американци вярват, че е лоша идея използването на Туитър за отправяне на политически и икономически послания от страна на Тръмп, предаде БНР.

Около 69% от анкетираните са изразили съгласие с мнението, че използването на Туитър от новия президент е лоша идея, тъй като подобни мигновени съобщения могат да имат неочаквано сериозно последици без те да бъдат внимателно обяснени и защитени.

Трябва да се отбележи, че подобни отрицателни мнения относно любимия социален медиен инструмент на Доналд Тръмп не зависят от съответните партийни симпатии. Сред анкетираните републиканци, 47% считат, че използването на неговия акаунт в Туитър за отправяне на послания е нещо лошо, докато 46% смятат, че е добро. Две трети от независимите и цели 89% от симпатизантите на Демократическа партия също считат подобен прийом за нещо лошо.

В навечерието на встъпването му в длъжност, Тръмп се оказва и на най-малко популярния новоизбран президент на САЩ през последните десетилетия, показват резултати от същото проучване на "Уолстрий Джърнъл" и на "Ен Би Си нюз".

Поведението на Доналд Тръмп през последния месец по-скоро е навредило, отколкото е спомогнало за доверието към него, като все по-голям дял от американците не одобряват как той е започнал да осъществява преходния период за смяна на администрацията в Белия Дом. Очаква се в петък (20-ти януари) той да положи клетва като нов държавен глава с най-ниска популярност от поне едно поколение насам.

Докато повечето нови президенти в САЩ са се радвали на добра двупартийна воля в началото на техния управленски мандат, последната анкета показва, че Тръмп няма да получи т.нар. "меден месец" от настоящата силно поляризирана политическа среда. Близо  48% от американците отбелязват, че те гледат на новия президент в отрицателна светлина,  докато едва 38% - в благоприятна светлина. Сред републиканците обаче, само 10% го виждат в отрицателна светлина, докато негативното мнение за него от страна на демократите достига цели 85 на сто.

В края на изборите и особено в началото на новата администрация обикновено е време за поне временно обединение на нацията, посочи Фред Янг - демократически социолог, който проведе последното изследване заедно с републиканеца Бил Макълнтръф. Доналд Тръмп наследява една нация, която остава вътрешно дълбоко разделена и с въпроси за това, дали новият президент има уменията и темперамента да я води, допълни той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници