Тотю готов на жертва за социалния мир

Тотю готов на жертва за социалния мир
Социалният министър определи евентуалното си оттегляне като „безотговорно“, въпреки че имал готовност да подаде оставка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалният министър определи евентуалното си оттегляне като „безотговорно“, въпреки че имал готовност да подаде оставка.

„Безотговорно е да си давам сега оставката, макар че съм готов, защото е по-важно да се запази социалният мир“, заяви пред bTV министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Оставката най-лесно се подава. По-трудното е да се опиташ докрай да си изпълниш ангажиментите към премиера и към политическата партия“, посочи Младенов.

„Трябва да дам всичко от себе си и да дам това, което мога, а други ще ме оценяват“.

„Ако моята оставка ще помогне да се запази социалният мир – веднага, но това е безотговорно“, повтори министър Младенов. „Аз съм поел ангажимент към господин Борисов и към партията“, категоричен бе министърът и отбеляза, че най-важното в момента е „да се работи максимално“.

„Работя по 12-15 часа всеки ден с целия си екип, ние сме всеки ден на фронта“.

Тотю Младенов каза, че основната му цел е да направи всичко възможно да се възстанови социалният диалог.

„Важното сега, в този момент, е да продължат реформите, за да можем да стабилизираме обстановката“, подчерта министърът.

„Моята цел е да има социален диалог и да се изпълнят реформите“, категоричен бе министърът.

„Аз съм умерен оптимист, че и самите синдикати разбират, че е по-добре да има диалог. Убеден съм, че синдикатите са разумни, те виждат много добре какво става в Европа. В една демокрация може да има всякакви протести, стачка е нещо друго“, посочи Младенов. „Стачките не ги препоръчвам на никой в това време“, добави той.

Министърът на труда и социалната политика се обърна към синдикатите с посланието, че е „по-разумното да седнем и да видим какъв е проблемът, да го разрешим“.

Според него по-добре е да има някакъв диалог, макар и лош, отколкото никакъв.

„Основният приоритет на министерството е заетостта и намаляване на безработицата“, посочи Младенов.

Той поясни, че иска да „размърда“ служителите от Агенцията по заетостта да стигнат до безработните и до бизнеса, за да може да се изпълнят всички мерки по програмите – за повишаване на квалификацията и за намиране на работни места.

В понеделник министър-председателят даде „жълт картон“ на Тотю Младенов, като заяви, че социалният министър „не е синдикалният бос в правителството“.

Младенов на свой ред заяви, че „премиерът е напълно прав“.

„На премиера работата му е да критикува тези министри и тези министерства, включително и мен, ако не са си свършили работата“, коментира той.

#Бойко Борисов #Тотю Младенов #министър-председател #премиер #министър на труда и социалната политика #синдикати #правителство #оставка #реформи #стачка #Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници