100 000 скандираха срещу Путин в Москва

100 000 скандираха срещу Путин в Москва
Полицията оспорва този брой, като според органите на реда на място има 18 000 демонстранти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над 100 000 души се включиха във втория протестен „Марш на милионите“ срещу президента Владимир Путин в центъра на Москва, съобщиха организаторите.

Полицията оспорва този брой, като според органите на реда на място има 18 000 демонстранти, предаде БГНЕС.

Наблюдатели припомнят, че съгласно разрешението, издадено от градската управа на Москва, на организаторите на демонстрацията е разрешено да съберат максимум 50 000 души.

За момента няма информация за напрежение около самата демонстрация.

Шествието на опозицията срещу управлението на президента на Русия Владимир Путин в Москва премина от площад „Пушкин“ до проспекта „Сахаров“, където се провежда и заключителният митинг.

Опозицията се е разделила на две: лява и дясна колона в зависимост от своите политически предпочитания.

Координаторът на „Левия фронт“ Сергей Удалцов оглави колоната с леви сили. Левите са издигнали плакат „Мир на колибите, война на дворците“. Сергей Удалцов с мегафон координира действията на опозицията и произнася различни лозунги.

От дясната страна са разположени представителите на националистическите организации, които развяват своите знамена. Те държат плакати с надписи „Русия за руснаците“ - лозунг, призоваващ за етническо насилие, който е изключително опасен в многонационална страна като Русия.

На лозунгите, носени от демонстрантите, се чете „Не на 1937“, припомняйки репресиите на режима на Сталин, и „Спрете репресиите, превръщате ни в революционери“.

По последни данни на руски електронни медии на лидерите на опозиционното движение Сергей Удалцов и Борис Немцов са връчени призовки, докато са говорили от сцената на проспект „Сахаров“.

В понеделник в домовете на няколко опозиционни лидери бяха проведени обиски във връзка с участието им в предишния „Марш на милионите“ на 6 май.

#Борис Немцов #Сергей Удалцов #опозиция #Москва #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници