Повдигнаха 3 обвинения срещу Любомир Павлов, 1 срещу Огнян Донев

Повдигнаха 3 обвинения срещу Любомир Павлов, 1 срещу Огнян Донев
Арнаудова обясни, че Павлов и Донев са действали заедно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На Любомир Павлов има повдигнати три обвинения, а на Огнян Донев – едно, съобщи говорителят на СГП Румяна Арнаудова.

Първото обвинение зрещу Павлов е за пране на пари, второто – за документна измама, и третото е за документи с невярно съдържание. На Огнян Донев е повдигнато само обвинение за пране на пари, предаде БГНЕС.

И двамата имат мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лв.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите на медийната група.

„Впоследствие 40% от придобитите преди това общо 83% дялове са били върнати обратно на Любомир Павлов и това според нас е пране на пари“, каза Арнаудова.

Тя обясни, че тази сделка е направена с имуществото, което е придобито чрез документната измама.

Тя обясни още, че Павлов и Донев са действали заедно. Според прокуратурата Любомир Павлов е заявил и неверни обстоятелства пред длъжностно лице по регистрацията в Агенцията по вписванията.

„Декларирал истинността на приемането от Общото събрание на съдружниците на Медийна група „България Холдинг“ на депозиран документ, който е бил наречен Дружествен договор на дружество с ограничена отговорност от 27 март“, каза Арнаудова.

Тя не вярва да са давани пари на наблюдаващия прокурор по делото Момчил Георгиев, какъвто намек направи по-рано в понеделник Любомир Павлов. В прокуратурата няма и сигнал за такова нещо, ако има, той ще се провери.

По делото не са използвани СРС-та. В момента в обвинението има сигнал обаче за записа, в който според публикациите в печата говори Любомир Павлов. Проверка по него прокуратурата ще възложи на ДАНС.

„Той сигнализира за тези разговори, които са изтекли в медийното пространство, дали представляват СРС-та, дали е бил обект на подслушване или се касае за някаква друга злоупотреба с права“, каза Арнаудова, за да обясни какво съдържа сигналът на Павлов.

#разпит #Огнян Донев #Любомир Павлов #обвинение #документна измама #пране на пари #Националната следствена служба #Румяна Арнаудова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници