Израел готов да евакуира целия Тел Авив при нападение

Израел готов да евакуира целия Тел Авив при нападение
Според полковник Зусман Израел разполага с най-модерните противовъздушни въоръжения, но държавата не може да разчита само на технологии за пълна защита. Снимка: countries-of-europe.com
A A+ A++ A

Израел има готовността да евакуира цялото население на Тел Авив, ако държавата бъде нападната с ракети, особено такива, които могат да носят неконвенционален боен заряд.

„В случай на ракетно нападение в централната част на Израел, особено ако е неконвенционално, населението на Тел Авив и други градове ще бъде евакуирано и настанено в други части на страната“, заяви Адам Зусман, началник на гражданската отбрана на израелската столица, цитиран от АФП и bTV.

Според израелския военен страната продължава да е изправена пред сериозни военни заплахи от страна на Иран и неговите съюзници като ливанската шиитска групировка „Хизбулла“ и палестинската „Хамас“.

„Очакваме стотици ракети да достигнат Тел Авив и околните му градове в случай на война. В резултат на тези атаки ще има стотици жертви от израелска страна. Гражданите на Израел трябва да са готови за тази заплаха. Днес всеки гражданин на Израел е заплашен“, каза още началникът на гражданската отбрана на Тел Авив.

Според полковник Зусман Израел разполага с най-модерните противовъздушни въоръжения, но държавата не може да разчита само на технологии за пълна защита.

„Готвим се за най-лошия сценарий“, допълни израелският военен.

В столицата Тел Авив и околните градове се провеждат редовни учебни тревоги, а болниците са подготвени да се справят с потенциални пострадали, докато са подложени на обстрел.

#Израел #Тел Авив #евакуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници