Първанов: Проданов ще бъде добър лидер на АБВ

Първанов: Проданов ще бъде добър лидер на АБВ
Източник: www.budnaera.com
A A+ A++ A

Ръководството на АБВ се оттегли назад, както беше планувано. На 15 януари партията избра нов лидер. Константин Проданов наследи Георги Първанов след серия от номинации. Бившият лидер на АБВ коментира, че е избран съвсем естествено. Проданов не е ново лице за АБВ, има 35 номинации, над 20 от тях са на областни структури, а останалите бяха под 10, аргументира се Първанов. 

"Г-н Проданов е кадърен, много добър финансист, бих казал световна звезда в това отношение. Човек с дълбоки познания в политиката и политологията. И в същото време много радикален. Именно това се хареса, това натежа везните на предпочитанията към него, защото хората наистина очакват дълбоки идейни, политически, не просто кадрови промени", коментира още Първанов.

Председателят на АБВ ще бъде и лидер, увери Георги Първанов. "Това ще го видите в близките дни и седмици. Константин Проданов има характер, има воля, ние сме спорили много пъти. Той ще бъде лидерът, друг е въпросът, че той има силен екип. Ще видите младите хора, заместниците му. Млади и не толкова млади по дух, защото идеята на промяната не е да се подмладим самоцелно, а да има един добър баланс".

Първанов разсея съмненията, че промяната в ръководството се прави за взаимодействие с БСП. Това няма да се случи в обозримо бъдеще. Усилията на АБВ ще се концентрират в ляво и центъра, но формации, които не включват големи партии. Първанов каза още, че се оттегля назад, защото разбира, че това не е неговата политическа епоха.

#Константин Проданов #Георги Първанов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници