Лудото куче на САЩ: Заплахите срещу нас започват с Русия

Лудото куче на САЩ: Заплахите срещу нас започват с Русия
World Bulletin
A A+ A++ A

Номинираният за министър на отбраната на САЩ пенсиониран генерал от морската пехота Джеймс „Лудото куче“ Матис заяви пред Сената на страната по време на встъпителното си изслушване, че подкрепя взаимодействие с Русия, но и че Кремъл „представлява принципиална заплаха за САЩ, предаде Breitbart, пише агенция Фокус.

„Принципиалните заплахи за САЩ започват с Русия и те включват всяка страна, които се опитват да заплашват околните държави чрез насилие, оръжия за масово поражение или чрез необичайни методи. Същевременно ние сме в епоха, в която трябва да отбиваме заплахата на тероризма“, заяви той. На въпрос относно руската намеса в Сирия ген. Матис заяви, че „напълно съм за намесата, но трябва да признаем реалността - Русия намали броя на сферите, където можем да общуваме и сътрудничи и увеличи броя на сферите, където трябва да се противопоставяме“, добави той. 

Пенсионираният генерал посочи, че Русия и Китай са „големи предизвикателства“ пред САЩ. „Когато идентифицираме сферите, където не можем да си сътрудничим, ние трябва да се изправим срещу поведението на Русия и да се защитаваме, ако тя реши да действа срещу интересите ни. Предизвикателствата , които Русия представлява включват притеснителни послания от Москва, свързани с използването на ядрено оръжие, нарушения на договори и използване на тактики от хибридната война, за да се дестабилизират други държави, както и участие във хакване и информационна война“, посочи той.

„Подкрепата към НАТО ще е в основата за справянето с тези предизвикателства и ние ще се нуждаем от обща стратегия, която да засили Алианса и да подготви Пентагона да се противопостави и на традиционни и на нововъзникващи се заплахи“, добави ген. Матис, който посочи, че руският президент Владимир Путин е избрал да бъде стратегически конкурент на САЩ.
„Ние общувахме с Русия дори и по време на най-тъмните дни на Студената война и смятам, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще си взаимодейства с Русия и Сега. Общуването трябва да служи за постигането на националните цели“, добави той. 

#Джеймс Матис #Русия #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници