Отмениха бедственото положение в община Добричка

Отмениха бедственото положение в община Добричка
Агенция Фокус
A A+ A++ A

Отменено е бедственото положение в община Добричка, остава в сила за Община Генерал Тошево. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ областният управител на Добрич Детелина Николова. Тя уточни, че има все още затворени пътни участъци, но няма населени места без ток.

„Основните пътни артерии в област Добрич са проходими при тежки зимни условия. Движението единствено по пътя Добрич – Кардам – границата с Румъния е без ограничения. По пътя Добрич – посока Варна е въведено ограничение до 12 тона. Ограничение на МПС до 12 тона е въведено и по пътя Дуранкулак- Варна. Силистра все още е затворила пътищата си. Затова на нашата територията посоката Тервел - Силистра, Коларци-Тервел и Орляк – Зърнево за Шумен остават затворени“, уточни Николова.

Отворени за пътищата Добрич -Крушари, Добрич- Карапелит – Тервел, но с ограничение до 3,5 тона, допълни областният управител. „Нямаме населени места без ток, има само частични или локални повреди. Има две населени места без вода на територията на Балчик и Крушари, а през нощта екип на пожарната е оказвал помощ на закъсали автомобили с около 25 души от Крушари до Добрич. Продължавам да ползваме снегопочистващи машини от военните формирования в Балчик и Шабла“, каза още Детелина Николова. Според нея ситуацията в областта ще продължи да се нормализира и учениците ще могат спокойно да започнат занятия в понеделник. 

#бедственото положение #Добричка #Генерал Тошево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници