ЕК с висока оценка за фискалната устойчивост на България

ЕК с висока оценка за фискалната устойчивост на България
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Европейската комисия публикува годишния си Мониторингов доклад относно устойчивостта на дълга на държавите - членки на ЕС. Докладът оценява рисковете пред фискалната устойчивост на страните от ЕС въз основа на есенната макроикономическа прогноза на Комисията за 2016 година и прогнозата за разходите, свързани със застаряването на населението в отделните държави, предаде БНР.

По отношение на България ЕК потвърждава оценката на Министерството на финансите за ниска степен на риск пред краткосрочната и средносрочната  устойчивост на публичните финанси, съобщава финансовото министерство.

Същевременно ЕК подобрява оценката си за дългосрочната фискална устойчивост на страната, премествайки България от средна в ниска категория на риск. Финансовото министерство отбелязва, че подобно подобрение, в сравнение с оценките от Доклада за фискалната устойчивост за 2015 година, е отчетено единствено за Швеция, докато при останалите страни не се наблюдава промяна в риска пред дългосрочната фискална устойчивост, с изключение на Унгария, чиято оценка се влошава.

#ЕК #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници