Правозащитници: Бежанските центрове в Гърция не са подготвени за зимата

Правозащитници: Бежанските центрове в Гърция не са подготвени за зимата
Източник: Flashnews
A A+ A++ A

Студеното време в Гърция създаде сериозни проблеми на бежанците в страната, предаде Би Би Си. В южната ни съседка има около 60 хиляди бежанци и мигранти, като се смята, че около 10 хиляди от тях живеят в палатки. Пребиваващите в бежанските лагери в Малакаса и Инофита, които се намират на около час от столицата Атина, обясняват, че условията не са подходящи за зимата, предаде БНР.

Правителството и големите неправителствени организации не са направили достатъчно, за да осигурят подходящи условия в лагерите, смятат правозащитници. Лиса Кемпбъл от хуманитарната организация "Ду йор парт" обясни, че тя и колегите й са единствените, които обгрижват лагера в Инофита в зимните месеци.

Конкретно в този лагер единствената подготовка за зимата, която беше направена за инфраструктурата, беше извършена от нас. Оправихме първия етаж, така че да можем да преместим семействата от палатките там. Като цяло нито една от големите организации не успя да направи каквото и да било с инфраструктурата, подчерта Лиса Кемпбъл.

#Гърция #бежанците #организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"