В Босна и Херцеговина искат намалено работното време заради рекордните студове

В Босна и Херцеговина искат намалено работното време заради рекордните студове
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Босна и Херцеговина и Хърватия продължават да са в капана на снега и екстремно ниските температури. Училищната ваканция във Федерацията Босна и Херцеговина (една от двете съставни части на републиката) бе продължена до 16 януари и са издадени и препоръки за намаляване на работното време там където това е възможно, предаде БНТ.

В Босна и Херцеговина най-студено бе в Прача в източната част на страната, където е измерена температура от минус 30 градуса по Целзий. Река Сава в Босна и Херцеговина и Ябланишкото езеро замръзнаха, докато в Мостар, един от най-топлите градове, е регистрирана температура от минус 11 градуса.

Според прогнозите на метеоролозите полярният студ ще се задържи до четвъртък, 12 януари. По-високи температури се очакват в периода от 12 до 25 януари. Тези дни се очаква подобряване на времето в Хърватия, но температурите ще продължат да бъдат ниски и под средните за това време на годината. Силна буря и екстремен студ заледиха мястото, където река Неретва се влива в Адриатическо море.

#Хърватия #Херцеговина #Босна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници