Разпитват 12 свидетели по делото "Тодор"

Разпитват 12 свидетели по делото "Тодор"
Източник: bTV
A A+ A++ A

Днес в районния съд във Враца започна делото срещу Десислав и Иван Дамянови, които през януари миналата година участваха в сбиване с 18- годишния ученик Тодор Йорданов. По време на инцидента младежът почина. Обвинението срещу братя Дамянови е за проявено хулиганство и нанасяне на увреждане. За него се полагат от 1 до 6 години лишаване от свобода според Наказателния кодекс, предаде БНТ.

Телевизионни екипи днес не бяха допуснати тъй, като братя Дамянови не пожелаха да бъдат снимани. Още в началото на съдебното заседание стана ясно, че защитата им е поискала съкратено производство. По-рано братът на Тодор - Ивайло коментира, че близките на момчето не са съгласни с това развитие на нещата, което ще намали наказанието.

Малко след началото на съдебното заседание от залата възмутени излязоха братът и майката на Тодор, които казаха, че защитата на обвиняемите е поискала те да не бъдат допускани като свидетели. Днес по делото ще бъдат разпитани 12 свидетели, а утре делото продължава с разпит на вещи лица и експерти.

 

 

#Десислав #Иван Дамянови #Тодор Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници