Откриха мъртъв един от синовете на Лех Валенса

Откриха мъртъв един от синовете на Лех Валенса
Twitter
A A+ A++ A

Един от четиримата синове на Лех Валенса е починал, предаде АП, като се позова на Полската агенция по печата (ПАП). 43-годишният Пшемислав Валенса е бил открит мъртъв в апартамента си в Гданск от член на своето семейство, съобщи държавната медия, цитирана от БТА, пише iNews.bg.

Говорителка на полицията в северния полски град потвърди, че мъж на същата възраст е бил намерен мъртъв в апартамент, но отказа да разкрие самоличността му на този ранен етап от съответните процедури.

Тя допълни, че първоначалните заключения на съдебните медици се изключва хипотезата за насилствена смърт. Аутопсията е планирана за днес.

Пшемислав Валенса бе третото от общо осемте деца (4 синове и 4 дъщери) на историческия лидер на "Солидарност" - първият независим синдикат в тогавашния Източен бло. Валенса е носител на Нобеловата награда за мир за 1983 г. и първият демократично избран президент на посткомунистическа Полша. В младежките си години той имаше проблеми с алкохола и с шофиране в нетрезво състояние, припомня АП.

#Лех Валенса #син #мъртъв

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници