Лидерът на опозицията в Турция подкрепи проекта за нова конституция на страната

Лидерът на опозицията в Турция подкрепи проекта за нова конституция на страната
Източник: Memoria de futuro
A A+ A++ A

Лидерът на турската опозиционна Партия на националното действие Девлет Бахчели съобщи във вторник, че ще подкрепи парламентарния проект за промяна на конституцията на страната, предава Anadolu Agency, цитирана от Фокус.

Ходът на Бахчели – първото публично показване на подкрепа спрямо проекта от страна на опозиционния лидер – донася потенциална промяна за президентската система една стъпка по-близо. Въпреки това, не е ясно дали депутатите от Партия на националното движение ще последват хода на председателя. Партията е изправена пред вътрешни разделения след изборите в Турция през ноември 2015 г., на които падна на четвърто място в парламента.
Турското правителство заяви, че ще постави конституционните промени на референдум дори и предложението да получи достатъчно подкрепа от депутатите, за да премине в парламента.

Новият проект има нужда от 330 гласа, за да си проправи път към референдум. Управляващата Партия на справедливостта и развитието има 316 мандата в парламента, а Партия на националното действие – 40.

#Девлет Бахчели #Конституцията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници