По-скъп вход за "Магурата" от днес

По-скъп вход за "Магурата" от днес
Източник: bgHotelite.com
A A+ A++ A

Близо 70% по-висока такса за вход плащат от днес посетителите в пещерата „Магурата“ край Белоградчик. Въпреки това, поскъпване няма, обясниха от Общината. От началото на 2017 година туристите с един билет могат да разгледат не само природната забележителност, а и залата с рисунките, с която пещерата е известна, предаде БНТ.

До сега за нея плащали допълнително. Достъпът до праисторическите рисунки е едва от година и половина. За да могат туристите да ги видят, тогава от общината въвели отделна цена. Посетителите в пещерата „Магурата“ вече плащат обща такса за вход, както и за да разгледат залата с рисунките. Цената е 10 лева.

Посетителите приемат новата цена, а за семейства, възрастни хора и ученици има намаления. Случвало се туристите да разбират за допълнителната такса едва на влизане в пещерата.  Без промяна, на цена от шест лева, остава засега таксата за най-посещавания обект в Белоградчик крепостта „Калето“. 110 хиляди туристи са разгледали двете забележителности само през миналата година, а с фестивала „Опера на върховете“ те станаха привлекателни и за меломаните.

#Калето #Белоградчик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници