Разследват кмета на Белоградчик за неизгодни договори, вече е обвиняем

Разследват кмета на Белоградчик за неизгодни договори, вече е обвиняем
A A+ A++ A

Кметът на Белоградчик Борис Николов е привлечен в качеството си на обвиняем и е с мярка за неотклонение "подписка", съобщиха от прокуратурата.

Разследването се ръководи от окръжната прокуратура във Видин, то е за извършено длъжностно престъпление по чл. 219, ал. 3 от НК.

До момента е установено, че в периода 2019 г. - 2022 г. в Белоградчик обвиняемото длъжностно лице, въпреки служебните си задължения като кмет, не положило достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазване на повереното му имущество.

Събрани са доказателства за сключване на договори за възлагане на обществени поръчки на завишени цени, неоснователно фактуриране на услуги по сметосъбиране и сметоизвозване в Община Белоградчик, за образуване на изпълнителни производства срещу общината и налагане на възбрани върху общинското имущество.

В резултат на действията на обвиняемия последвало разпиляване и други значителни щети за Община Белоградчик и общинския бюджет, отбелязват от прокуратурата.

До повдигане на обвинение си стигна след като рано тази сутрин в сградата на Община Белоградчик влязоха следователи, прокурори и служители на КПКОНПИ. На място бе и шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

#Белоградчик #кмет #обвиняем #разследват

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »