Обама гони 35 руски депутати от САЩ заради кибератаките по изборите

Обама гони 35 руски депутати от САЩ заради кибератаките по изборите
Източник: Kliuki.bg
A A+ A++ A

Русия готви ответна реакция на наложените от Съединените щати нови санкции. Снощи американският президент Барак Обама обяви за персона нон грата 35 руски дипломати. Те разполагат със 72 часа да напуснат страната заедно със своите семейства, предаде БНТ.

Изгонените дипломати са обвинени в участие в хакерска атака и повлияване на резултата от президентските избори в Съединените щати по-рано тази година. Русия твърдо отрича участието си в подобна атака. Руската реакция, обаче няма да е особено приятна за Съединените щати, заяви говорител на Кремъл.

Санкциите са контрапродуктивни и ще навредят на усилията за възстановяване на двустранните отношения. Обама унизи американския народ с решението си, съобщиха служители на външното руско министерство. Държавният департамент на Съединените щати обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване" от руското посолство във Вашингтон и консулството в Сан Франциско.

Ще бъдат наложени санкции срещу девет юридически и физически лица, включително руското военното разузнаване и Федералната служба за сигурност. Освен това два руски обекта за събиране на разузнавателна информация в щатите Ню Йорк и Мериленд ще бъдат затворени.

Избраният за президент, Доналд Тръмп също отговори на обвиненията към Русия в официално писмо, в което съобщава, че е време фокусът да мине върху по-важни проблеми.

 

#Русия #Доналд Тръмп #Барак Обама #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници