От "Четири лапи" осигуриха 2.5 тона фураж за животните в Хитрино

От "Четири лапи" осигуриха 2.5 тона фураж за животните в Хитрино
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Храна за животните в Хитрино осигуриха от неправителствената организация "Четири лапи", тъй като всичките запаси от фураж и сено са унищожени от разлива на газ. Те раздадоха на стопаните на бедстващите животни 2,5 тона фураж, 9 тона сено и 1 тон гранули за домашни любимци, предаде БНТ.

Гюнай е първият жител на Хитрино, който получи помощ от неправителствената организация. По време на бедствието, а и сега изхранването на голямото стадо е доста трудно. Помощта за него идва точно навреме, защото още не може да осигури ритмични доставки на фураж. На ден му трябват поне по две големи бали сено.

Благодарен за помощта е и Бейрям. Той има магаре и крава, и за следващите дни вече има храна за тях. Предварително от фондацията са направили списък на животните и днес храната достигна до всеки дом. Помислено е и за домашните любимци.

Социални министър каза, че досега са постъпили 70 заявления за възстановяване на щетите, между които няколко за подпомагане на семейства на починали техни близки и 3 - 4 за социално подпомагане.

За възстановяване на щетите на бизнеса в селото обаче пари от даренията няма да има, Собствениците на магазини и заведения могат да получат обезщетения само по съдебен път.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници