Ливърпул 2-ри във ВЛ след победа над Ман Сити (ВИДЕО)

Ливърпул 2-ри във ВЛ след победа над Ман Сити (ВИДЕО)
Източник: Sport1.bg
A A+ A++ A

"Ливърпул" разгроми "Сток Сити" 4:1 и си върна второто място във временното класиране на английската Висша лига. Така "червените" изпревариха "Манчестър Сити" с една точка преди прекия мач помежду им на "Анфийлд Роуд" в събота, който ще завърши около четири часа и половина преди настъпването на 2017 г., предаде 24 часа.

Домакинският мач срещу "Сток Сити" изненадващо започна трудно за "Ливърпул", който допусна да му поведат в 12-ата минута. Защитата на "червените" не успя да изчисти една топка, последва центриране в малкото наказателно поле, където ирландецът Джонатан Уолтърс вкара с глава. Последва силен натиск на домакините, които още до почивката обърнаха резултата с попадения на Адам Лалана в 34-ата минута и на Роберто Фирмино секунди преди края на редовното време.

След почивката тимът на Юрген Клоп продължи да мачка съперника по целия терен и стигна до две нови попадения, които бяха най-малкото, което можеха да получат "грънчарите", водени от Марк Хюз. В борба със Садио Мане да изчисти топката Жанели Имбула я прави в собствената си врата за 3:1 в 59-ата минута, а ефектна точка на представянето на "Ливърпул" сложи появилият се като резерва Даниел Стъридж в 70-ата. Това бе първи гол от април за английския национал, който се завръща постепенно във форма след лекуването на поредица контузии.

(ВИДЕО)

#Ливърпул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници