Кунева: 316 млн. лв. отиват за ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

Кунева: 316 млн. лв. отиват за ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“
http://www.sevlievo.bg/
A A+ A++ A

Договорили сме 316 млн. лв. по нашата ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ или 23.04% от общия бюджет на програмата. Това каза министърът на образованието и науката в оставка Меглена Кунева, която представи отчета за дейността на министерството в периода ноември 2014 г. – декември 2016 г., пише Агенция „Фокус“.

„Ръководили сме се от желанието да упражняваме контрол, не самоцелно. Бяха разгледани всички сигнали, оповестявахме резултати. Направихме 39 одита. През 2017 г. ни предстои повишаване на качеството. Ще остана взискателна към тази тема във всеки един от следващите дни, не само докато приключи мандатът ми като министър. Очаквам оценката на въздействие да се прави за всички“, заяви Кунева. Попитана какво отчита като грешка и пропуск през тази година, тя отговори, че традиционно всяка политическа работа е в голямата си част е комуникация.

„С удоволствие потънах в работата в МОН. За мен един закон, един стандарт е изключителен извор на утвърждаване на собствения ми работохолизъм. Глупава грешка беше това с рекламните материали. Това, че децата продължават да учат на две смени е лоша работа. Това не е самоцел. Училището трябва да стане средище, възрожденско средище. То е да има общност, да ти се иска да останеш след това, да се събереш с родители. Трудно обаче се включваме в обща работа. Общественият съвет е да можеш общественикът от твоето място да го поканиш и да има отношение към училището. Създаването на един нормативен документ ми създава искрена и чиста радост“, допълни Кунева. Тя уточни, че за нея да наваксва със сроковете е било много важно. „Това, което не достига е времето. Гледам с голяма надежда към следващите министри“, каза още Меглена Кунева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници