Полицаите наблюдавали тунизиеца 4 месеца, не открили нищо

Полицаите наблюдавали тунизиеца 4 месеца, не открили нищо
twitter.com
A A+ A++ A

Основният заподозрян за нападението с камион на коледния базар в Берлин, тунизиецът Анис Амри, е проучвал в интернет как се правят взривни устройства и е установил връзка с "Ислямска държава", съобщи вестник "Ню Йорк таймс". Вестникът се позовава на американски служител, пожелал да остане анонимен, предаде БТА, пише inews.bg.

24-годишният мъж поне веднъж се е бил свързал с екстремистката организация и е бил в американския списък на хора, които не трябва да бъдат допускани на полети до САЩ. Смята се, че Амри, който използвал няколко имена и е трябвало да бъде депортиран, е избягал от коледния базар в Берлин, където в понеделник вечерта камион уби 12 души и рани 48. 14 от тях още са в критично състояние.

Между март и септември той е бил под наблюдение, подозирало се е, че е планирал да открадне пари, за да купи автоматично оръжие и вероятно да извърши нападение с хора, които щял да привлече за съучастници, казаха от берлинското следствие. Наблюдението обаче не е дало необходимите доказателства, за да му бъдат повдигнати обвинения и е било свалено.

#Берлин #САЩ #Анис Амри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници