Полицаи ще подпомагат трафика в градовете по празниците

Полицаи ще подпомагат трафика в градовете по празниците
БГНЕС
A A+ A++ A

Усилията на служителите от „Пътна полиция“в периода 23 – 30 декември основно ще са насочени към извеждане на трафика от столицата и големите градове на страната. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция" на брифинг за предприетите мерки във връзка с предстоящите празници, предаде агенция „Фокус“.

По думите му за празниците се очаква хиляди автомобили да напуснат столицата и големите градове.

„На 26 декември, на 2 и 3 януари на входовете на София и големите градове също ще има полицейски екипи за подпомагане на трафика“, поясни той.

По думите му в периода 23 – 30 декември, 26 декември и 2 и 3 януари основно усилията ще са насочени към регулиране и подпомагане на трафика, не толкова към контрол.

„През останалите дни, през които хората си позволяват да празнуват, да пият и след това да се качват на автомобилите, трябва да знаят, че ще има силени проверки в курортните комплекси, в близост до питейните заведения“, подчерта Рановски. Проверките ще са за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и контрол на скоростта.

Той поясни, че съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура" има създадена организация и издадена заповед за спиране на тежкотоварното движение над 12 тона на 25 декември.

Спирането ще е от 16 ч. до 20 ч. Организация е въведена и за последните празнични дни – 26 декември и 2 януари, като спирането на движението ще е от 14 ч. до 20 ч..

#трафик #празници #полицейски екипи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници