В Европа затягат мерките за сигурност около коледните базари след трагедията в Берлин

В Европа затягат мерките за сигурност около коледните базари след трагедията в Берлин
Източник: Peika.bg
A A+ A++ A

Европа затяга мерките за сигурност около коледните базари заради нападението в Берлин. Засилено е полицейското присъствие край празничните щандове в Белгия, съобщиха местните медии. Отбелязва се, че още при обособяването на базарите там са били взети под внимание поуките от атентата в Ница това лято, където камион уби 86 души, предаде Дарик.

Властите уверяват, че проникването на големи превозни средства в пешеходните зони в столицата е възможно само през определени места, запречени от полицейски автомобили. Заграждения с бетонни блокове на входовете не са поставени, за да може оттам да преминават спасителни екипи в случай на необходимост.

Засега Белгия запазва третата, предпоследна степен на готовност за атентат, въведена още преди година. В събота властите съобщиха, че десетина непълнолетни са задържани за подготовката или извършването на нов атентат на коледен пазар.

Австрийският министър на вътрешните работи Волфганг Соботка нареди увеличаване на патрулите по улиците на австрийските градове след трагичните събития на коледния базар в Берлин, предаде ТАСС. Оперативният щаб в австрийското министерство на вътрешните работи се събра днес, за да анализира случилото се в съседна Германия.

Полицията в английския град Манчестър също увеличи патрулите из популярните там коледни базари след нападението на базара в Берлин, предаде Асошиейтед прес. Допълнително полицейско присъствие ще има на 10 базара, които в дните преди Рождество Христово са препълнени с хора.

#Европа #Берлин #Белгия #Волфганг Соботка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници