Може и да е Коледа! Франция вдига минималната заплата с почти 10%

Може и да е Коледа! Франция вдига минималната заплата с почти 10%
http://guyanachronicle.com/
A A+ A++ A

Може и да е Коледа, но френското правителство няма да раздава никакви подаръци за хората на минимална заплата, съобщава The Local. Правителството обяви в понеделник, че минималната заплата, известна като SMIC, няма да получи друг стимул, освен автоматичното повишение с 0.93%. Това става въпреки обещание на президента Франсоа Оланд по-рано този месец, че до края на мандата си ще се фокусира върху борбата за най-слабите, пише агенция Фокус. 

Това мъничко увеличение се равнява на девет евроцента от минималното почасов възнаграждение, което ще се увеличи от 9.67 евро на 9.76 евро. Това означава, че месечната минимална заплата ще се повиши с близо 14 евро до 1466 евро преди облагане с данъци, или 1141 след данъци. 

И макар това мъничко увеличение да разгневи някои леви синдикати, очаквали значителна промяна, то не е изненада, след като експерти препоръчаха на министерството на труда да няма голямо увеличение. Защото това може да навреди на крехката френска икономика. 

За последно френската минимална заплата е получавала голямо увеличение след избирането на Франсоа Оланд през 2012 г., когато беше повишена с 2%. 

#минимална заплата #повишение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници