Реформаторите избраха: Москов, Зеленогорски или Христов са кандидатите за премиер

Реформаторите избраха: Москов, Зеленогорски или Христов са кандидатите за премиер
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов, зам.-шефът на ДБГ Найден Зеленогорски или Румен Христов от СДС са избраниците на реформаторите за премиер, които днес ще се обсъждат на срещи с коалиционните им партньори от ГЕРБ и ПФ. Това съобщи пред депутатът от РБ Борислав Великов, предаде Нова тв.

Както стана ясно, Найден Зеленогорски, Румен Христов или Петър Москов са фаворити да оглавят кабинета, а ГЕРБ може да остави част от министрите. Великов добави още, че премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов няма да вземат постове в бъдещия кабинет на РБ, пише 24 часа.

„Не съм съгласен, че това правителство ще го има до въвеждането на мажоритарната система в Изборния кодекс“, каза реформаторът на въпрос за хоризонтите на бъдещия кабинет. Той подчерта още, че патриотите не са заявили имена за министри в кабинета. „Ще има предсрочни избори през месец май“, прогнозира историкът Божидар Димитров и подчерта, че евентуален кабинет на РБ ще изглежда здрав въпреки малкия брой депутати в парламента на дясната коалиция.

„ГЕРБ без Бойко е нула“, отговори историкът на въпрос дали времето на Борисов в ГЕРБ изтича, и идва ли времето на заместника му Цветан Цветанов.

#Борислав Великов #Найден Зеленогорски #Румен ХРистов #Петър Москов #ГЕРБ #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници