Полицията в Берлин: Камионът се е врязал в тълпата умишлено

Полицията в Берлин: Камионът се е врязал в тълпата умишлено
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Камионът, който прегази 12 души на коледен базар в Берлин, се е врязал в множеството нарочно, съобщи берлинската полиция в Twitter, предаде БНТ.

По-рано беше съобщено, че германската полиция разглежда случилото се като нападение. Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че има много данни, които говорят за това, че може би става дума за терористичен акт. Сега в съобщението си в Twitter полицията също каза, че разглежда случилото се като предполагаем терористичен акт.

В съобщението се казва още, че полският гражданин, който бе открит мъртъв в шофьорската кабина на камиона, не го е управлявал към момента на врязването му в множеството, събрало се на коледния базар в западната част на Берлин.

Инцидентът стана вчера вечерта около 20,20 ч. местно време. На коледния базар тогава е имало най-много посетители. Освен убитите 12 души, близо 50 души бяха ранени и са в болници, като някои са в тежко състояние. Коледният базар беше на площад Брайтшайдплац и улица Курфюрстендам в столицата.

Камионът, врязал се в тълпата, е бил с полска регистрация. След нападението мъж се опита да избяга от мястото на престъплението, но беше задържан. Предполага се, че е от Афганистан или Пакистан. Засега се работи по идентификацията му. Работи се по версията, че той може би е убил шофьора на камиона и после се е врязал в тълпата на коледния базар.

#Камионът #Берлин #терористичен акт #Афганистан #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай