Килърът на наркобос от Поморие иска съкратен съдебен процес

Килърът на наркобос от Поморие иска съкратен съдебен процес
Източник: E-BURGAS
A A+ A++ A

Подсъдимият за убийството на бургаския наркобос Иван Попов - Костов преди минути поиска от бугарски окръжни магистрати делото срещу него да премине по реда на съкратеното съдебно следствие, като не се разпитват част от свидетелите и вещите лица, пише 24 часа.

Димитър Димитров - Бабата, който екзекутира публично на 15 ноември м.г., е съгласен да не се изслушват 30 свидетели и 17 вещи лица, като техните показания се приобщят към съдебния процес. Днес обаче адвокатите му Благой Потеров от Пловдив и Мирослав Ангелов не се явиха в съда, тъй като били възпрепятствани - единият бил в чужбина, а другият е ангажиран с дело в столицата.

Това наложи съдът да насрочи нова дата за процеса - 18 януари 2017г. Както "24 часа" пръв писа, майката на убития Попов Мария Проданова е предявила граждански иск за неимуществени вреди в размер на 300 хиляди лева. Днес тя поиска да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец. Нейният адвокат Събин Дучев заяви в съдебната зала, че не е обсъждал с поверителката си възможността за съкратен съдебен процес и ще се произнесе със становище на следващото съдебно заседание. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници